.

.

.

Afdelingen


Startpagina
Uitleg
Voorwaarden
Contact
Mail ons

Winkelmandje
Bestelling verzenden

Woonaccessoires
Glaswerk
Keukengoed
Linnen, kant en fournituren
Servies
Meubels
Tuin
Actueel
Links
Over Brocante La vie en rose

Actueel -

Regelmatig zal ik aan markten of beurzen gaan deelnemen. Hier zal een groot deel van mijn aanbod te bewonderen zijn.

Agenda

De eerste fairs voor 2014 staan alweer gepland. Zet 12 april, Leerdam, en 30 en 31 mei, Rotterdam, alvast in de agenda.

Brocanterie Gewoon Brocante

Zaterdag 12 april neem ik deel aan deze fair in Wijkvereniging West-End in Leerdam. Adres, P.M. van Gentstraat 20.

Nieuwe artikelen

Nieuwe aanwinsten vind ik gedurende het hele jaar. Deze zet ik regelmatig op de website.

Productinformatie

Ik kom regelmatig items tegen die van een bepaald merk, materiaal of uit een bepaalde periode zijn. Als er een verwijzing staat naar productinformatie bij een product dan krijgt u hier meer informatie over het betreffende item.

Vuurvergulden

Vuurvergulden is een oude techniek van opbrengen van goud op een metalen ondergrond. Goudamalgaam, een oplossing van fijn goudpoeder in kwik werd door onderdompeling of met een kwastje op het te vergulden object aangebracht. Daarna werd het object, vaak een bronzen beeldje of een ornament van een klok, met vuur sterk verhit. Het kwik verdampte en het goud sloeg neer op het brons. De techniek was uiterst gevaarlijk omdat kwikdamp een zwaar vergif is. De werklieden verloren hun tanden, hun haar en uiteindelijk hun verstand en hun leven. Rond 1830 werd de techniek overal streng verboden.

Lloyd Loom

Lloyd Loom is genoemd naar de uitvinding van Marshall Burns Lloyd uit 1917. Hij zocht een vervanging van het dure en breekbare rotan voor de productie van zijn kinderwagens. Zijn uitvinding bestond uit met papier omwikkelde staaldraden. Deze draden werden op een speciaal weefgetouw geweven. Zo ontstond een sterk product wat nog steeds zeer populair is.

Sheffield zilver of Sheffield plate

Sheffield plate of in de volksmond genoemd Sheffield zilver is een gelaagde combinatie van zilver en koper die vele jaren werd gebruikt voor de productie van diverse huishoudelijke artikelen. Sheffield zilver werd per toeval uitgevonden door een zilversmid uit Sheffield (Engeland) in 1743. Bij deze uitvinding was in vergelijking met voorgaande jaren beduidend minder zilver nodig wat dus tot minder productiekosten leidde. Het resultaat is prachtig. Vooral bij gebruikte voorwerpen als bijvoorbeeld bij een butlertray waarbij door het gebruik de koperen onderlaag te zien is.


Altijd als eerste op de hoogte van updates en nieuwe producten?

Brocante La vie en rose Mailing lijst

Alle weergegeven prijzen in EURO.

Powered by winkeltjes.net
Een product van CompanyOnNet Webdesign & Internet Services

Sitemap

.

.